Wie ben ik?

Ik ben Erik Burger en onder de bedrijfsnaam Reverse Alchemy ben ik werkzaam als zelfstandig software ontwikkelaar en consultant. Ik maak hierbij voornamelijk gebruik van het Microsoft .Net Framework waar ik sinds 2003 mee werk. Ik heb hierdoor ruime ervaring in C#, ASP.NET, SQL Server, etcetera. In mijn carriere ben ik bij alle mogelijke facetten van het ontwikkelen van software betrokken geweest: het schrijven van software specificaties (requirements), klantsupport, testen, project management, design en natuurlijk het ontwikkelen zelf. Ook bezit ik de Microsoft certificering MCPD Enterprise Applications Development wat inhoud dat ik zowel in web, windows en server applicaties een ruime bijdrage kan leveren. Daarnaast bezit ik ook de certificering MCTS Windows SharePoint Services.

Sinds 2011 ben ik ook actief als iPhone en iPad developer.

Ik ben in 2009 met Reverse Alchemy begonnen vanuit de filosofie “complexity through simplicity”. In mijn dagelijkse werzaamheden merkte ik op dat software steeds maar complexer werd, wat een negatief effect had op onderhoudbaarheid, budget en de kwaliteit. Het is mijn ervaring dat een groot deel van die complexiteit voorkomen kan worden door de juiste toepassing van bepaalde methodieken zoals Object Oriented Programming (OOP) en Domain Driven Design (DDD). Door gebruik te maken van deze methodieken kan een even zo complexe oplossing bereikt worden door middel van relatief eenvoudige componenten. En eenvoud betekent dat de oplossing binnen het budget en met hoge kwaliteit bereikt kan worden. En dat het onderhoud naderhand vele malen sneller en betrouwbaarder kan worden uitgevoerd.

Ook in mijn contact met u straalt de filosofie van Reverse Alchemy door: geen ingewikkelde documentatie met onbegrijpelijke diagrammen en technische termen maar gewoon helder taalgebruik. Zodat u precies weet waar u aan toe bent en waar ik mee bezig ben. Ik hou van een persoonlijke en directe aanpak en wil graag met u werken aan een langdurige relatie. Daar kunt u van op aan.